ryba7070 10.02.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witam! Bardzo jestem ciekawa Waszych opinii, chodzi mi oczywiście o piekarnik do zabudowy a może jednak kuchenka mikrofalowa i piekarnik oddzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 10.02.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Po latach posiadania piekarnika i mikrofalowki osobno zdecydowalismy sie na zestaw 2w1 i po niemal 4 miesiacach uzytkowania jestem pewna , ze to byl strzal w 10! Mamy samsunga - mial najwieksze gabaryty. Dziala swietnie, a dodatkowo zyskalismy szafke '>WARTO!!! Po latach posiadania piekarnika i mikrofalowki osobno zdecydowalismy sie na zestaw 2w1 i po niemal 4 miesiacach uzytkowania jestem pewna , ze to byl strzal w 10! Mamy samsunga - mial najwieksze gabaryty. Dziala swietnie, a dodatkowo zyskalismy szafke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 10.02.2008 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Po latach posiadania piekarnika i mikrofalowki osobno zdecydowalismy sie na zestaw 2w1 i po niemal 4 miesiacach uzytkowania jestem pewna , ze to byl strzal w 10! Mamy samsunga - mial najwieksze gabaryty. Dziala swietnie, a dodatkowo zyskalismy szafke '>WARTO!!! Po latach posiadania piekarnika i mikrofalowki osobno zdecydowalismy sie na zestaw 2w1 i po niemal 4 miesiacach uzytkowania jestem pewna , ze to byl strzal w 10! Mamy samsunga - mial najwieksze gabaryty. Dziala swietnie, a dodatkowo zyskalismy szafke Dziękuję bardzo za odpowiedź, też właśnie doradzano mi samsunga no i ta dodatkowa szafka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 10.02.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 A dlaczego Samsung?Sa inne ,bardziej doswiadczone firmy w kulinarnych dzialaniach niz Samsung.Sam ost. wyczytalem o takich piekarnikach-z funkcja mikro....Z Samsunga to czytalem na ich stronie o piekarniku z mozliwoscia jednoczesnego pieczenia 2 roznych dan.Ja sklaniam sie ku piekarnikowi 2w1 ale...rozwaze ,jakiej firmy ma on byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 10.02.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 A ja jestem na nie... Jeśli piekarnik ma być z prawdziwego zdarzenia i służyć więcej niż 1-2 razy w miesiącu to połączenie 2w1 nie jest za dobre... Dlaczego ? - piekarnik z funkcją mikrofali jest znacznie mniejszych gabarytów - zwykle nie ma kilku przydatnych funkcji np. katalizy, termoobiegu... - jest słabiej wyposażony np. nie ma prowadnic teleskopowych, termosondy, rożna... Jedynym plusem takiego rozwiązania jest oszczędność miejsca. W poprzednim domu miałam taki 2w1, ale oprócz tego "normalny" piekarnik...Wybór zupełnie przypadkowy, jeśli chodzi o piekarnik+mikrofalę, ponieważ dostałam taki od teściowej z Holandii i miał służyć głównie za mikrofalówkę. Moim zdaniem nie nadawał się do pieczenia z prawdziwego zdarzenia...Za to był wygodny, jeśli chodzi o szybkie grzanki, zapiekanki itd. W obecnej kuchni mam obok siebie 3 sprzęty : piekarnik, piekarnik parowy i mikrofalę... Zanim kupicie taki 2 w1 obejrzyjcie dokładnie i porównajcie tej samej firmy oba sprzęty - najłatwiej zobaczyć różnice. I zastanówcie się do czego i jak często ma Wam służyć. Dla singla jedzącego zwykle "na mieście" 2w1 będzie pewnie dobrym rozwiązaniem, ale już dla 4-osobowej rodziny jedzącej najczęściej w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 10.02.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 ja o innym piekarniku ale może komuś też się przyda PIEKARNIK PAROWY w sumie to do kubaimychy się zwracam (podejrzałam to u Ciebie) powiedz proszę czy to fajna rzecz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.02.2008 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Ja też mam Samsunga i jestem jego fanką! Co do gabarytów: 42 litry spokojnie wystarczają nawet na wielką blachę świątecznego sernika. Pewnie dwa ciasta na raz się nie zmieszczą, ale w sumie w ciągu ostatnich 10 lat chyba raz czy dwa razy zdarzyło mi się piec równocześnie dwa dania w piekarniku . Aha, nagrzewa się szybciej niż piekarnik normalnej wielkości. Termoobieg ma, nawet podwójny. Fajne są też programy łączone: piekarnik + mikrofale. Nie ma rożna, ale i tak nie używam . Jest przydatne czyszczenie parą. Prowadnic teleskopowych brak, ale ponieważ nigdy dotąd takich nie używałam, to nie wiem, co tracę. W poprzednim piekarniku zwykle korzystałam z podstawowych programów: termoobieg, grzałka górna i dolna, więc wyposażenie Samsunga całkiem wystarcza dla naszej czteroosobowej rodziny - nie tylko do podgrzania mrożonej pizzy . Chyba w starszych typach urządzeń 2 w 1 ilość funkcji była bardzo uboga. Znajoma, posiadająca taki sprzęt np. ciasto piec mogła tylko w szklanych lub ceramicznych formach Minusem jest cena - kosztuje tyle co piekarnik i mikrofala razem wzięte. Ale oszczędność miejsca, o której pisano, jest nie do pogardzenia. Lubię tego małego Koreańczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 10.02.2008 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Ja nie jestem singlem - nasza rodzina jest (poki co ) trzyosobowa i dla nas gabaryty samsunga sa absolutnie wystarczajace... No coz - trzeba uswiadomic sobie ze upieczenie w nim ogromnego indyka w swieto dziekczynienia moze okazac sie ... niemozliwe, ale przyznam szczerze, ze w moim bylym "regularnym" piekarniku pieklam indyka az... jeden raz na 11 lat uzytkowania. Moj "koreanczyk" kosztowal jakies 2300zl w sklepie internetowym i uwazam , ze jest absolutnie wart tych pieniedzy! Ale byc moze gdybym miala ogromna kuchnie i miejsce na te wszystkie cudowne kuchenne udogodnienia (i pieniazki), to pewnie nie kupowalabym rozwiazan typu 2w1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 11.02.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Decydując się na sprzęt firmy Miele porównywałam piekarniki - tzw. zwykły z 2w1 z mikrofalą. Różnica jest naprawdę znacząca w wyborze funkcji i wyposażenia...A ceny porównywalne...Dlatego radziłam porównywać sprzęty tej samej firmy - najłatwiej wyłapać różnice...Sprawa jest niemal bezdyskusyjna, gdy chodzi o brak miejsca na kolejną zabudowę...Gdy jednak da się wygospodarować kawałek miejsca moim zdaniem lepiej dopłacić parę zł za zwykła mikrofalę i jednak mieć piekarnik z prawdziwego zdarzenia...Ważne czego oczekuje się po danym sprzęcie i jak często ma służyć, ale o tym już pisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 11.02.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ja o innym piekarniku ale może komuś też się przyda PIEKARNIK PAROWY w sumie to do kubaimychy się zwracam (podejrzałam to u Ciebie) powiedz proszę czy to fajna rzecz ? ...bardzo fajna...ale to wymaga kolejnej "porcji" wolnego miejsca do wykorzystania pod zabudowę... Jestem przeciwnikiem rzeczy typu 2 w1, chyba że akceptuje się z założenia pewne niedoskonałości... Jedynym sprzętem typu j.w. który spełnił moje oczekiwania jest pralko-suszarka...Ale może też tylko dlatego, że suszarki używam baaardzo sporadycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pulkovnica 06.03.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 a czy ktoś z Forumowiczów ma jakieś doświadczenia z takim kompaktem innej firmy niż Samsung? i kolejne pytanie: jakie są tam zwykle funkcje mikrofali, bo jakoś w opisach sprzętów w internecie poza informacją ze mikrofala obecna, nie ma nic więcej.... pozdrawiam, pulkovnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 06.03.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Samsung to chyba jako jedyny albo nieliczny PIEKARNIK z funkcja mikrofalówki a nie odwrotnie!! To nieprawda ze jest ubogi w wyposażenie!!! ma o wiele wiecej funkcji niz nie jeden z nowych piekarnikow!! Po co komu rożno? skoro mozna kurczaka upiec na blaszce, albo jak kto woli na butelce:)A ja pieke 2 blachy na raz bułek , wiec nie jest taki malutki!Mowie tu o Samsungu Ovenspeed.To rewelacyjny sprzet.PolecamJedyny żal-to brak prowadnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 06.03.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Jedyny żal-to brak prowadnic Zgadzam się w 100 procentach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pleg 09.03.2008 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Ja zamówiłem taki piekarnik (z funkcją mikrofali) AEG Competence KB 9810 E-M http://image.ceneo.pl/data/products/366118/product.jpg Czekam na dostawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 10.09.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Podbijam temat, może ktoś w międzyczasie zakupił taki piekarnik 2 w 1 i zechciałby się wypowiedzieć na temat pojemności i użytkowania w nim mikrofalówki. Mam także pytanie dotyczące wysokości na jakiej macie zamontowany taki piekarnik, u mnie miejsce jest pod blatem na którym będzie płyta ceramiczna, a więc dość nisko jak na mikrofalówkę (tak mi się wydaje) . Jak to się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba128 10.09.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam To ja się podłączę - spotkał ktoś może piekarnik z mikrofalą, ale pełnowymiarowy, do zabudowy pod blatem? Albo - czy jest sens zabudowywać niższy piekarnik i dawać pod spodem np szufladę - mam wrażenie, że będzie to nieciekawie wyglądać. pozdrawiam,marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batata 07.05.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mam taki piekarnik od 10 czy 11 lat. Ma normalne wymiary zwykłego, dużego piekarnika. Nie jest mniejszy. Ma wszystkie funkcje potrzebne funkcje- 3D (gorące powietrze), samo gorące powietrze, obieg gorącego powietrza+rożen (termoobieg), dolna i górna grzałka, rożen (dla duzych i małych powierzchni rożna), FUZZY LOGIC (precyzyjna temp. np. do jogurtów)- tego nie używałam jeszcze. Funkcję szybkiego nagrzewania. Ważenie produktu. I oczywiście funkcję mikrofali 90, 180, 360, 600, MAX. Nagrzewanie do 300stopni. Można używać samą mikrofalę lub sam piekarnik lub wybrana funkcja piekarnika+wybrana mikrofali. Jest to piekarnik firmy Siemens. 11 lat temu był strasznie drogi. Kosztował ok. 12000zł. o ile dobrze pamiętam. Ale się nie psuje i działa tak samo, jak na początku. I jestem z niego baaardzo zadowolona. Siemens chyba nie zrezygnował z ich produkcji, tylko może są już inne modele. Mój to HE 895... (i coś dalej, ale symbol spisuję z instrukcji obsługi, która dotyczy dwóch podobnych modeli- drugi to HE 890...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa1 07.05.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Wg mnie warto zainwestować w taki łączony sprzęt , o którym piszecie. Znalazłam również innego producenta takich kombajnów: LG ma piekarnik świetlny. I jest to połączenie już nie 2w1, a 3w1(piekarnik, opiekacz, mikrofala z funkcja gotowania na parze) http://www.ceneo.pl/1185982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablomx 08.05.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Nigdy nie kupiłbym piekarnika z funkcją mikrofali. To jest lekka przesada. Za to kupiłem piekarnik z funkcją Grilla, z której jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sweetstar 08.05.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 hmmm... ktoś tu zaprzecza sobie samemu a mikrofala z grillem to nie przesada wobec tego? ehhh... mnie się podobają takie rozwiązania, bo to ogromna oszczędność zarówno miejsca jak i energii a to co stefa wynalazła chyba znajdzie się na mojej "liście życzeń" do nowego mieszkanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts